Milieucertificaat NEN-en-ISO 14001

Allpro Giessen en Metaalzetterij Zuid Nederland ‘outstanding’ partners voor duurzaamheidsvraagstukken in (complex) gevelzetwerk.

De specialisten voor (complex) gevelzetwerk van staal, aluminium, en aluminium-composiet zijn onlangs gecertificeerd voor het milieucertificaat NEN-en-ISO 14001. Hiermee voldoen zij niet alleen aan alle gestelde eisen op het gebied van ARBO, veiligheid en milieu maar hebben zij alle kennis in huis – van ontwerp tot berekeningen – van duurzaamheid om opdrachtgevers optimaal te ondersteunen bij de realisatie van duurzame gebouwen met gevelzetwerk.

Sinds 1 maart 2013 is het volgens het bouwbesluit verplicht om bij aanvraag van een bouwvergunning een duurzaamheidsberekening toe te voegen. Steeds meer opdrachtgevers willen echter dat hun projecten voldoen aan hogere eisen op het gebied van duurzaamheid zoals BREEAM. Dat stelt hoge eisen aan alle betrokken leveranciers, onder andere in de vorm van een NEN-en-ISO 14001 certificaat. De filosofie van Allpro en MZZN gaat echter verder dan het bieden van kwaliteitsproducten. “Wij willen onze kennis op het gebied van duurzaamheid inzetten om te komen tot innovatieve oplossingen, die aansluiten bij de duurzame opgaven op het gebied van gevelbeplating uit de markt. Zo creëren we samen een fraaie én duurzame afwerking van de gevel.”

Kwaliteit en duurzaamheid staan bij Allpro Giessen en MZZN hoog in het vaandel. Beide bedrijven waren al eerder ISO 9001 gecertificeerd. Daarnaast dragen zij hun steentje bij via de branchevereniging aan het verbeteren van het imago van stalen bouwproducten. Staal behaalde onlangs een hoge milieuklasseringen voor toepassingen in constructies en bekleding in het nieuwe NIBE-tabellenboek Milieuclassificaties.