MZZN-Allpro » Projecten » It’s me


 
 
It’s me

Locatie:  Rotterdam
Materiaal: Aluminium zetwerk gecoat RAL5013, Composiet panelen RAL9010

Extra info: 

De nieuwbouw voor itsme Rotterdam is gebouwd langs de A15, op het bedrijventerrein Charloisse Poort II. De kavelkwadrant beslaat ca. 2400 m² en wordt ontsloten via een aftakking van de Driemanssteeweg. Op de kavel is een optimaal gebouw ontworpen, waarbij maximaal gebruik is gemaakt van het beschikbare oppervlak.

Uitgangspunten zijn het magazijn en de kantoorfunctie van het gebouw. Het kantoorgedeelte vormt het front verdeeld over twee lagen. Aan de achterzijde is het magazijn gesitueerd. Het kantoor is hierbij zowel functioneel-programmatisch als gebouw-conceptueel met het magazijn verweven.

De continue “beweging” van het kantoorkader symboliseert een dynamisch innovatief bedrijf in beweging. Het omkadert daarbij aan de voorzijde een grote glazen pui die de klantbenadering weergeeft. Samen, transparant en open zijn hierbij de kernwoorden. Het is de ‘showroom’, waarmee het gebouw letterlijk laat zien wat itsme in huis heeft. Het kader eindigt in een luifel, die de klant verwelkomt en deze (functioneel droog) naar de entree begeleidt. Ter plaatse van de zijgevel is in het kader het zonneterras van de kantine geïntegreerd.

Belangrijk in het ontwerp is de herkenning en zichtbare huisstijl van itsme. Het was de duidelijke opgave een nieuw gebouw te ontwerpen, dat in materiaal, kleur aansluiting zou vinden bij de bestaande vestigingen van itsme in o.a. Breda, Venlo en het hoofdkantoor in Raamsdonksveer. Hierbij is de witte gevelafwerking met kaders en blauwe accenten de basis.

In het ontwerp van de regiovestiging Rotterdam is gekozen voor een rustige materialisatie van wit gekleurde sandwich gevelpanelen voor het magazijn en één groot gebaar in de vorm van een wit aluminium kader voor het kantoor. De binnenzijde van dit kader heeft in navolging van de itsme huistijlkleuren een blauwe invulling gekregen. Aan de achterzijde van het gebouw zijn blauwe semitransparantie panelen in de gevel ontworpen, die voor (extra) daglicht in het magazijn zorgen.