MZZN-Allpro » Projecten » Laan der Nederlanden


 
 
Laan der Nederlanden

Locatie:  Beverwijk
Materiaal: Aluminium raamkaders, muurafdekkers en waterslagen gecoat RAL 7016

Extra info: 

De 85 appartementen, de 174 vierkante meter commerciële ruimten en de openbare basisschool Het Kompas vormen samen een carrévormig gebouw met een groot binnenterrein. Onder het gebouw zit een halfverdiepte parkeergarage. Vijftien huurappartementen zijn bestemd voor 55-plussers en een aantal appartementen zal ruimte bieden aan cliënten van het RIBW (Regionale Instelling Beschermende Woonvormen) in het kader van beschermd wonen. De overige 47 appartementen zijn koopappartementen.

De basisschool Het Kompas komt aan één zijde van het gebouw. De school bestaat uit acht leslokalen en een peuterspeelzaal. Een deel van het binnenterrein wordt ingericht als speelplaats. De andere drie zijden van het gebouw zijn bestemd voor de commerciële ruimten op de begane grond met de bovengelegen appartementen. Het ontwerp is van Nico van Bockhooven van Blanca Architecten uit Haarlem.

De eerste paal die wethouder Mosk geslagen heeft, was door de toekomstige leerlingen van de basisschool fraai beschilderd.